Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Boem Διαγωνισμός...Εφιάλτες και παραμύθια!

[όπως δημοσιεύτηκε πρώτα στο BoemRadio]

"Μια φορά και έναν καιρό…άρχισε να μας διαβάζει ο Αντώνης Τουμανίδης παίρνοντας το βιβλίο του στα χέρια - άλλωστε πως αλλιώς θα μπορούσε να ξεκινήσει την παρουσίαση του έργου του ένας παραμυθάς έστω και αν τα γραπτά του δεν είναι για παιδιά; Με μιας, το άγχος του που διακρίναμε όσοι μιλούσαμε μαζί του στο μπαρ του Ρομάντσο περιμένοντας την έναρξη της παρουσίασης, έφυγε, για να αντικατασταθεί με την λάμψη και την χαρά του ανθρώπου που μοιράζεται μαζί μας το όραμά του, τα «παιδιά» του όπως αποκαλεί τις 23 ιστορίες του δεύτερου βιβλίου του με τίτλο «Εφιάλτες και παραμύθια».

Και ενώ εκείνος μας διάβαζε την δικιά του σκοτεινή εκδοχή του Πινόκιο, η ποιήτρια και συγγραφέας Αγγελίνα Ρωμανού δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην γοητεία της Κοκκινοσκουφίτσας και φορώντας το γνωστό κόκκινο πανωφόρι, πήρε στα χέρια της το βιβλίο του Αντώνη για να μας διαβάσει, τι άλλο, αποσπάσματα από την Κοκκινοσκουφίτσα. Όπως βέβαια την οραματίστηκε ο Αντώνης Τουμανίδης και όχι όπως την ξέρουμε όλοι μας.

Ντυμένη στα κόκκινα συνέχισε την κουβέντα της με τον Αντώνη, σε μια μίνι συνέντευξη όπου μας μίλησαν για τα παραμύθια, τους αρχικούς μύθους και την εξέλιξή τους, για να φτάσουμε στην σημερινή εκδοχή που μας προτείνει ο συγγραφέας. Μια εκδοχή αρκετά σκοτεινή όπως ήταν και τα αυθεντικά μεσαιωνικά παραμύθια, αλλά πολύ διαφορετική από την αρχική που αποτέλεσε και την έμπνευσή του.

23 λοιπόν παραμύθια περιμένουν από σήμερα στα βιβλιοπωλεία το αναγνωστικό κοινό τους, θέλοντας να μετατραπούν από παιδιά του «Παιχνιδοποιού» τους σε δικά σας παιδιά. Και αν διστάζετε να διαβάσετε τρομακτικές ιστορίες, σκεφτείτε πως το κακό και ο τρόμος είναι και αυτά αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μας. Διαβάζοντας για αυτά, μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να τα ξορκίσουμε, και τολμήστε το.

Για τους φίλους και ακροατές του Boemradio, τους αναγνώστες ιστοριών τρόμου αλλά και όσους θέλουν να τολμήσουν για πρώτη φορά, ο συγγραφέας Αντώνης Τουμανίδης προσφέρει τρία αντίτυπα του πρώτου βιβλίου του "Trapped-Παγιδευμένοι" καθώς και τρεις συλλεκτικές αφίσες του νέου του βιβλίου "Εφιάλτες και παραμύθια".


Για να το διεκδικήσετε δεν έχετε παρά να στείλετε μέηλ στο info@boemradio.com με το ονοματεπώνυμό σας και θέμα "Εφιάλτες και παραμύθια". Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Κυριακή 17:00-19;00 στην διάρκεια της εκπομπής Sputnik on air

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails