Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ιονέσκο-Ρινόκερος


Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η εμφάνιση του διαφορετικού, του παραλόγου, εν προκειμένω ενός ρινόκερου στην πλατεία μιας Γαλλικής πόλης, προκαλεί τον τρόμο και κυρίως την αμφιβολία. Η επανάληψη του φαινομένου σκορπίζει την αμφισβήτηση μεν αλλά φουντώνει τις συζητήσεις για τα αίτια και τις συνέπειες. Και καθώς το φαινόμενο εξαπλώνεται και οι πολέμιοι και αμφισβητίες γίνονται υποστηρικτές, οι εναπομείναντες άνθρωποι διερωτώνται: Έχει νόημα να αντιστέκονται παραμένοντας άνθρωποι και μειοψηφία ή ίσως έχουν δίκιο όλοι όσοι επέλεξαν να γίνουν παχύδερμα;

Εξαιρετικό το έργο του Ιονέσκο-δεν το γνώριζα πριν δω την παράσταση, και πολύ καλή η μεταφορά του στην σκηνή από το θέατρο Θησείον. Από ότι βλέπω η παράσταση πήρε και παράταση οπότε παίζει και να την προλάβετε. Καλημέρα σε όλους :)

Ο Θρύλος του Μαϊκλ Κόλχαας (2013)


O Michael ζεί σε μια εποχή χωρίς πολλές προσδοκίες. Ένα πιάτο φαγητό και ένα κεραμίδι και είσαι "άρχοντας". Ελάχιστες οι αναζητήσεις και τα θέλω. Σε αυτό τον κόσμο, ο Michael ψάχνει ή μάλλον απαιτεί δικαιοσύνη όταν πέφτει θύμα ενός τοπικού άρχοντα. Και είναι διατεθειμένος να κάνει (και να θυσιάσει) τα πάντα για να του αποδοθεί. 

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails