Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Repulsion (1965)

H πρώτη αγγλόγλωσση ταινία του Πολάνσκι με την υπέροχη Κατρίν Ντενέβ στον ρόλο της Βελγίδας Κάρολ που ζεί με την αδερφή της σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο. Η Κάρολ ζει σε ένα κόσμο δικό της. Έναν κόσμο γεμάτο "ρωγμές". Απωθούμενη και ταυτόχρονα ελκυόμενη από το σέξ, ζει οριακά λειτουργική τόσο στο χώρο της δουλειάς της όσο και στο "αφιλόξενο" για αυτήν περιβάλλον του Λονδίνου. 



Όταν η αδελφή της θα φύγει διακοπές με τον παντρεμένο γκόμενό της και η Κάρολ μείνει μόνη της, οι ρωγμές θα γίνουν βάραθρα και η ζωή της θα μετατραπεί σε μια ιστορία "αστικού τρόμου" με ολέθριες συνέπειες για την ίδια και τους γύρω της. 










Η ταινία είναι για μένα ένα αριστούργημα οπότε δεν έχω παρά να σας προτείνω να την δείτε. Καλό σου-κού :)

Gloria (2013)

H Gloria είναι μια γυναίκα στο μέσο της ζωής της. Χωρισμένη εδώ και 12 χρόνια και με τα παιδιά της να έχουν ακολουθήσει τον δρόμο τους, προσπαθεί να ξαναφτιάξει την ζωή της (όπως συνηθίζουμε να λέμε). Πόσα όμως είναι διατεθειμένη να υποστεί/αντέξει ώστε να γίνει αυτό; Και τελικά χρειάζεται φτιάξιμο η ζωή της Gloria ή είναι ήδη μια χαρά; 
Αν θέλετε απαντήσεις σε αυτά, δεν μένει παρά να δείτε την πολύ όμορφη (κατά την γνώμη μου) ταινία. Καλό σου-κού παίδες :)


To σημερινό τραγούδι δεν θα μπορούσε να είναι παρά μόνον αυτό.

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails