Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Carrie (1976)

H Carrie είναι μια έφηβη με καθυστερημένη έναρξη ωορρηξίας που ζεί με την θρησκόληπτη μάνα της η οποία προσπαθεί να την κρατήσει όσο αγνή δεν υπήρξε εκείνη στα νιάτα της. Καρπός της μητρικής σαρκικής αδυναμίας, η ίδια η Carrie αποτελεί καθημερινή υπενθύμιση της αμαρτίας για την μητέρα της με αναμενόμενα αποτελέσματα στην συμπεριφορά της τελευταίας.















Η Carrie είναι μια έφηβη που πάνω από όλα θα ήθελε να μπορεί να ενταχθεί στον κόσμο που την περιβάλει και η μητέρα της περιγράφει συνεχώς ως τόσο διαβολικό. Όμως είναι πολύ φοβισμένη, δειλή, εκτός μόδας για να γίνει έστω αποδεκτή από τον κύκλο των συμμαθητών της. 

Έτσι όταν καταστρέφεται βιαίως η μία στιγμή ευτυχίας και αποδοχής που βιώνει στην ζωή της, εκδικείται με τρόπο απόλυτο και αμείλικτο όσους της γαμούσαν μια ζωή την ύπαρξη, πνίγοντας τους πάντες στο αίμα και την φωτιά (και μπράβο σου κοριτσάρα μου!!!).

Η Carrie και ο κόσμος τελικά δεν μπορούν να συνυπάρξουν...

Με λίγα λόγια το αριστούργημα του Brian De Palma από το μακρινό 1976, βασισμένο στο πρώτο βιβλίο του Stephen King (αν και εδώ όπως σχεδόν σε όλες τις μεταφορές βιβλίων αλλάχτηκε το τέλος λίγο). Με εκπληκτικές ερμηνείες από τις δύο πρωταγωνίστριες Sissy Spacek στο ρόλο της Carrie και Piper Laurie στον ρόλο της Μητέρας της χρονιάς.

Την επόμενη βδομάδα κυκλοφορεί το 2ο remake της ταινίας. Αν είναι όσο κακό λέγεται, φωτιά και αίμα στους δημιουργούς της. Όπως και να έχει δείτε το πρωτότυπο οπωσδήποτε!!!

Υ.Γ: Η ταινία ήταν η πρώτη μου επαφή με το μυστήριο της εμμηνόρροιας. Κλαίω και που το σκέφτομαι χαχαχαχα

29 σχόλια:

  1. ΕΠΟΣ, απλά. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το remake, αλλά προβλέπω πολύ σκατό, όπως στο remake του Fright Night (και ναι ρε ο Φάρελ σε εκείνο το έργο σαν αλβανός οικοδόμος ήταν. Μπας κλασαρία μπροστά στον τιτάνα Κρις Σάραντον του ορίτζιναλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε για το ριμέικ έχω διαβάσει τα χειρότερα φίλε. Κάπου διάβασα πως είναι το χειρότερο κάστινγκ που έγινε ποτέ. Ίδωμεν. Πάντως αν στην αβάν-πρεμιέρ μάθεις πως κάποιος μακέλεψε κόσμο εγώ θα είμαι. Πάντως ποιο αλβανός οικοδόμος από τον Τραβόλτα στο Carrie δεν έχει.

      Διαγραφή
    2. Ο Τραβολτίδης το χει μόνιμο ρε. Ο πρώτος καταγεγραμμένος κλαρινογαμπρός επίσης. Που να τον δεις στο Κilling Season με τον De Niro να κάνει τον...Σέρβο. Μιλάμε τέτοια προφορά ούτε "και-καλά" σοβιετικό σκουλήκι σε direct to video ταινία διανομής Vestron.

      Διαγραφή
    3. Χααχαχα όντως κλαρινογαμπρός!!! Το Kiling Season δεν τόλμισα να το δώ αφού και οι 2 πρωταγωνιστές έπρεπε να έχουν κρεμάσει τα γάντια τους από καιρό. Βέβαια αν το προσεγγίσω ως κωμωδία ίσως να αξίζει!

      Διαγραφή
  2. Ε μα με τόσο κολλημένη μάνα τι να κάνεις;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ παρασκευης 28/11/2013 ΤΟΥ ΕΙΔΙΟΥ γυμνασιου επαγγελματικου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
    Α2
    1 ΩΡΑ ΣΕΠ
    2 ΩΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ
    3 ΩΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
    4 ΩΡΑ ΟΙΚ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    5 ΩΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πείτε μου πως θα ενημερωθούν οι μαθητές σας από αυτό το μπλόγκ να κλείσω τώρα ως άνθρωπος...
      Καλώς ήρθατε πάντως :)

      Διαγραφή
  4. Χμ... δεν το έχω δει αλλά θα το δω οπωσδήποτε γιατί μου κέντρισες το ενδιαφέρον!!!!
    Η μάνα βλέπω διαμαντάκι. Σου προκαλεί ψυχολογικά πριν προλάβεις να πεις "δεν σου κάνω τον άγιο" :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μάνα είναι εκπληκτική. Οι δε σκηνές μάνας-κόρης είναι βγαλμένες από τους βαθύτερους εφιάλτες μας. Πραγματικά αξίζει να την δείς. Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλή ταινία. Όσο για το βιβλίο, καμία έκλπηξη, αριστούργημα από τον Stephen King! Αν ξεκινάς έτσι, γίνεται να μην είσαι θεός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και σε βρήκα, είναι μεγάλες οι αλλαγές από το βιβλίο, γιατί δεν το έχω διαβάσει. Πάντως ο Stephen έχει γράψει αριστουργήματα.

      Διαγραφή
    2. όχι, είναι απο τις πιο πιστές μεταφορές. Αλλά αρκετά πιο βίαιο (ή τουλάχιστον έτσι ένιωσα). Διάβασέ το, αν είναι του γούστου σου, είναι και αρκετά μικρό.

      Διαγραφή
    3. Θα το διαβάσω σίγουρα, το βρήκα και σε φτηνή τιμή (τσίπης αλέρτ). Είμαι σίγουρος πως θα είναι πολύ καλό βιβλίο.

      Διαγραφή
  6. To χεις ριξει στις ταινιες ή ειναι η ιδεα μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεν γαμεί ο άνθρωπος κάπως πρέπει να περάσει την ώρα του χαχαχα. Και να φανταστείς πως γράφω μόνο τις ας πούμε καλές. Έχω δεί άπειρες άλλες Χολιγουντιές που απλά δεν αξίζουν και τόσο να ασχοληθεί κάποιος. Εσύ μικρέ ετοιμάζεσαι πάλι για Θεσσαλονίκη;

      Διαγραφή
    2. Καλά ρε κουμπαρούλη, δεν γαμείς που δεν γαμείς, γιατί δεν πας για ψάρεμα; Που λέει και μια παλιά κινέζικη παροιμία;
      Αλλά θα μου πεις χειμωνιάτικα, που να τραβολογιέσαι με τις ψαρόβαρκες;

      Διαγραφή
    3. Γιατί έχει ψάρια ο Σαρωνικός;; Εκτός κι αν πάω εδώ κοντά στον Κηφισό να ψαρέψω κανά Γκοτζίλα χαχαχα

      Διαγραφή
  7. Λοιπόν που λες κουμπάρε μου, δεν ξέρω αν θα δω το ριμέικ. Συνήθως δεν είναι καλά. Αλλά πάλι, μπορεί και να το δω, για να έχω την ευκαιρία να γκρινιάζω μετά ότι δεν ήταν καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα ρο δώ για να γκρινιάξω δεν στο κρύβω.

      Διαγραφή
    2. Ωραία. Και μετά θα τηλεφωνηθούμε για να ανταλλάξουμε τις γκρίνιες μας!

      Διαγραφή
  8. Πολυ καλη ταινια!
    Η μαμα-τερας ηταν καταπληκτικη!
    Μηπως... λεω μηπως... αυτη να ηταν και η μητερα μερικων δεσποταδων;;;
    Αλλιως δεν εξηγειται το πραγμα! χα-χα-χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον το άλτερ-έγκο τους. Θυμήσου το παραλήρημα της μάνας όταν περιγράφει σε έκσταση την φρίκη με την οποία απόλαυσε το γαμήσι από τον άντρα της που ήταν και η στιγμή σύλληψης της Carrie! Αν με αυτό δεν μπορούν να ταυτιστούν οι παπάδες α να τον πλανήτη τότε ποιοι; Καλή σου μέρα :)

      Διαγραφή
  9. Κατα πασα πιθανοτητα θα ανεβω το αλλο Σ/Κ, κατσε να πληρωθω με το καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Καλέ για τόσες ταινίες έχω γράψει δεν είναι όλες θρίλερ! (αν και τώρα είδα 4 μαζεμένα για τα οποία θέλω να γράψω). Καλημέραααα

      Διαγραφή
  11. Φαίνεται φανταστική, θα σπεύσω να τη δω!
    Αμαρτίες γονέων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Ερατώ μου. Αξίζει να την δείς. Το ριμέικ από όσο διαβάζω είναι απόλυτα μέτριο οπότε δες το αυθεντικό. Καλό σου βράδυ :)

      Διαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails