Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

"Ο Αντώνιος*, όστις είχεν εκπαιδευθή εν Αθήναις, επεσκέφθη επανειλημμένως την πόλιν...και επεί μακρόν εν αυτή διέμεινεν.[...] Εκολάκευσε δε και περιεποιήθη τους Αθηναίους σφόδρα, μιμούμενος την τε ενδυμασίαν και τα ήθη αυτών, αποκαλών εαυτόν Αθηναίον και εστιών τους πολίτας. οι δ' Αθηναίοι προέβησαν εις τοσούτον χαμερπείας αντικολακεύοντες αυτόν, ώστε εξήλειψαν μεν τα ονόματα των βασιλέων της Περγάμου Ευμένους και Αττάλου εκ των αυτοίς αφιερωμένων κολοσσιαίων ανδριάντων και αντάυτών επέγραψαν το του Αντωνίου, ανεκήρυξαν δε αυτόν θεόν Διόνυσον και ως τοιουτον τον ηρραβώνισαν μετά της παρθένου Αθηνάς, της πολιούχου θεάς. η χαμερπής όμως αυτή και ασεβής κολακεία απέβη τοις Αθηναίοις λίαν ακριβή, διότι ο πονηρός γαμβρός εζήτησε και έλαβεν ως προίκα κατά τινάς μεν 1000 τάλαντα, κατ'άλλους δ'έτι πλείονα."
(Κωνσταντινίδης, "Ιστορία των Αθηνών από Χριστού γεννήσεως μέχρι του έτους 1821", σελ.51)



Σήμερα αντί μουσικής, ένα βίντεο από τις (κατά την γνώμη μου) αηδιαστικές εκδηλώσεις λατρείας των ιθαγενών κατά την αγόρευση του Ρομπέρτο Μπενίνι ως επίτιμου διδάκτορα του Α.Π.Θ. (προφανώς γιατί 10 χρόνια μετά την μία και μοναδική του επιτυχία στον κινηματογράφο με την γλυκερή μεν, πλην συγκινησιακή δε La vita e bella θεωρείται άξιος για μια τέτοια τιμή). Ο ηθοποιός επανέλαβε για πολλοστή φορά μπροστά σε κάμερα τους γνωστούς πιθηκισμούς του, καραγκιοζιλίκια με υποκλίσεις και γκριμάτσες (τύπου μεθυσμένη γκόμενα στο facebook) φορώντας την πανεπιστημιακή τήβεννο, μέσα σε παροξυσμό χειροκροτημάτων και ιαχών από τους εκστασιασμένους παρευρισκόμενους. Ανεβαίνοντας δε στο βήμα, διάβασε σε άψογα Ελληνικά τις γνωστές πίπες "θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα" και κάτι ανάλογα, προκαλώντας φρενίτιδα στο πλήθος που προφανώς και μόνο η υπόσχεση μιας τέτοιας πράξης ήταν ικανή να το φέρει σε οργασμό. Και για να ολοκληρωθεί το καλαμπούρι, είπε  (όπως ενημερωθήκαμε από τα ρεπορτάζ) κάποια στιγμή, πως η" Ελλάδα δεν χρωστάει στην Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη στην Ελλάδα" παπαγαλίζοντας ένα από τα εμετικά τσιτάτα με τα οποία τόσο ντόπιοι όσο και αλλοδαποί αφελείς (εδώ αυτολογοκρίθηκα το ομολογώ) προσπαθούν να εξισώσουν (;), ισοσκελίσουν (;) ένας Θεός ξέρει, την αναμφισβήτητη συμβολή των αρχαίων κατοίκων της σημερινής Ελλάδας στην διαμόρφωση του Δυτικού Πολιτισμού, με τις λοβιτούρες, τα χρέη, την απατεωνιά, την διασπάθιση δημοσίου χρήματος και πλείστα άλλα που συνθέτουν την συμβολή του νεοέλληνα στον πολιτισμό τα τελευταία 150 χρόνια (ήμουν κι εγώ τυφλός και κουφός στην Ζάκυνθο και έγινε θαύμα).

Αυτά τα ωραία για σήμερα. Πολύ καλό βράδυ σε όλους σας. Καλές Πασχαλινές διακοπές σε όσους την κάνετε κάπου για ξεκούραση. Πολλά πολλά φιλιά :)

Υ.Γ: Ε, αυτή την φορά τουλάχιστον, την βγάλαμε φτηνά με κανά μπουφέ με καναπεδάκια χαχαχα


*Ναι καλέ αυτός της Κλεοπάτρας

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails