Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Κύριε ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Η Προεδρία της Δημοκρατίας είναι η μεγαλύτερη και αισχρότερη αργομισθία της Ελλάδας, μην πώ του κόσμου όλου. Ούτε η Βασίλισσα της Αγγλίας δεν τα ξίνει τόσο πολύ. Το "αξίωμά" αυτό, δεν είναι παρά ενσάρκωση του ονείρου του Νεοέλληνα να πληρώνεται παχυλά και να μην κάνει απολύτως τίποτα. Ο εκάστοτε Πρόεδρος που μόνη του αρμοδιότητα είναι να κόβει κορδέλες, να δίνει το ok για πρόωρες εκλογές χωρίς να φέρνει ποτέ αντίρρηση και να υπογράφει ο,τι του φέρουν μπροστά του, ούτε προστάτης της δημοκρατίας είναι, ούτε σύμβολο ενότητας, ούτε πρέπει υποχρεωτικά να χαίρει σεβασμού. Αν ο Παπούλιας (υπουργός των άσπιλων κυβερνήσεων του Ανδρέα) έπρεπε να έχει θιχτεί και να αποχωρίσει, αυτό ήταν όταν το 2009 γινόταν αισχρό παζάρι για την επανεκλογή του με σκοπό να εκβιαστούν οι εκλογές, ή το 2007 όταν ο Καραμανλής του είπε πως θα κάνει πρόωρες εκλογές την ίδια στιγμή που καιγόταν όλη η Ελλάδα. Αλλά τότε που γινόταν κουρέλι η Προεδρία και ο ίδιος, δεν είχε ευθιξία. Τώρα χαλάστηκε που τον είπαν προδότη.
Καληνύχτα λοιπόν κύριε Πρόεδρε. 

Υ.Γ: Και μην έρθει να μου πεί κανείς "φταίει το πολιτικό σύστημα που δεν έχει αρμοδιότητες ο Πρόεδρος" διότι αυτό το ήξεραν όλοι οι πρόεδροι μετά το 1985 και επέλεξαν συνειδητά να γίνουν γλάστρες.

Στην μουσική μας, η εισαγωγή από την όπερα Τριστάνος και Ιζόλδη του Ρίχαρντ Βάγκνερ όπως ντύνει μουσικά την αντίστοιχη εισαγωγή του Melancholia τελευταίου έργου του Trier

ΘΑ έχουμε ένα υπέροχο τριήμερο :)



ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails