Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΤΑΙΝΙΟΡΑΜΑ ΑΣΤΥ

Κακά τα ψέματα τα πράγματα δεν είναι καλά στο Ελλαδιστάν. Φτώχεια, μιζέρια, άνθρωποι που κυκλοφορούν σαν ζόμπι έτοιμοι να "φάνε" τον διπλανό τους και ο ανέκαθεν υφέρπον ρατσισμός μας να βγαίνει απροκάλυπτα στην επιφάνεια.
Τώρα θα μου πείτε που κολλάει η Τέχνη εδώ? Πείτε το καταφύγιο, πείτε το διέξοδο, πείτε το τρόπο προσωπικής έκφρασης μέσα από την δημιουργικότητα των καλλιτεχνών. 
Έτσι είπα να κάνω μερικές προτάσεις βασισμένες στα προσωπικά μου καθαρά γούστα έτσι για να αλλάξουμε λίγο θέμα από τα τετριμμένα. 
Δύο θα είναι οι βασικές μας στάσεις, το ταινιόραμα στον κινηματογράφο  Άστυ και το Φεστιβάλ Αθηνών.

Ξεκινάμε για αυτό το πόστ με το γνωστό και προσωπικά λατρεμένο Ταινιόραμα που για 20 χρόνια διοργανώνεται κάθε χρόνο στον κινηματογράφο Άστυ στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας. Από τις 19 Μαΐου ως τις 13 Ιουλίου, 3 ταινίες καθημερινά με ένα εισιτήριο με τις προβολές να ξεκινούν από τις 6 το απόγευμα. Οι ταινίες κάθε μέρα είναι οργανωμένες σε θεματικές ενότητες βάσει σκηνοθέτη, θέματος γεωγραφικού χώρου παραγωγής τους κλπ. Ταινίες κλασικές και γνωστές μαζί με άγνωστα αριστουργήματα. Στην πανέμορφη αίθουσα του Άστυ έχω ζήσει μερικές από τις ομορφότερες κινηματογραφικές μου εμπειρίες στα πλαίσια δε παλιότερων Ταινιοραμάτων έχω δεί καταπληκτικές ταινίες. Το ίδιο ελπίζω να κάνω και φέτος καθώς έχω μαρκάρει αρκετά πράγματα να δώ αν βρώ χρόνο και φράγκα. Παρακάτω θα σας βάλω σκαναρισμένο το πλήρες πρόγραμμα και πού ξέρετε ίσως τα πούμε εκεί :)











Καλό βράδυ σε όλους παίδες. ΘΑ έχουμε μιαν υπέροχη βδομάδα :)
(για το Φεστιβάλ Αθηνών θα τα πούμε σε μελλοντικό πόστ ελπίζω)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails