Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΗΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΚΕΡΩΝΑ ΤΣΟΥΛΑ??


Διαβάζοντας αυτές τις μέρες το ιστορικό μυθιστόρημα Conspirata του Ρόμπερτ Χάρις, που είδατε και στην προηγούμενη ανάρτηση, βρέθηκα στην ανάγκη να εμβαθύνω σε κάποια βιογραφικά των πρωταγωνιστών του έργου, καθώς σε αυτού του είδους τα βιβλία είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις που τελειώνει η πραγματική ιστορία και αρχίζει η φαντασία του συγγραφέα.
Αντί όμως να κοιτάξω σε κάποια από τις εγκυκλοπαίδειες που έχουμε σπίτι, προτίμησα την ευκολία της Wikipedia, όπου στον βίο του Κικέρωνα, πρωταγωνιστού και του Conspirata, βρήκα το εξής καταπληκτικό.
o Κικέρων, κατά τον συγγραφέα του λήμματος (ή μήπως λύματος χαχαχα) χώρισε την γυναίκα του επειδή ήταν αλανιάρα!!!
Ερωτώ λοιπόν, ναι ο ρήτορας χώρισε όντως την γυναίκα του όπως αναφέρει και η εγκυκλοπαίδεια στην οποία ανέτρεξα μετά το μίνι εγκεφαλικό που υπέστην, ήταν όμως για αυτό το λόγο? Και αν όντως ήταν χαλαρών ηθών η Τερεντία (στο Conspirata αναφέρετε το ακριβώς αντίθετο), είναι δυνατόν να γράφεται με αυτόν τον τρόπο σε μια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια? Να υποθέσω δεν πολυκοιτάζει κανείς τι γράφουν εκεί οι διάφοροι συγγραφείς??
Και τελικά για να επιστρέψω στο βιβλίο μου που το έχω αφήσει σε φάση δραματικής κορύφωσης, ξέρει κάποιος να μου πεί αν η γυναίκα του Κικέρωνα ήταν τελικά τσούλα???

Έλεγα μουσική να μην βάλω αλλά δεν κρατήθηκα. Ακούμε τους Cramps στο θρυλικό Bikini girls with maschine guns
Καλό βράδυ και μια ακόμα καλύτερη Κυριακήηηηηηηη

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails