Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ

Εμ τι άλλο να ευχηθώ, φάγαμε σαν κτήνη μέσα στις γιορτές, τον φάγαμε από παντού το 2009, μόνο η χώνεψη μας έμεινε.

Πάντως δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά φέτος πρώτη φορά βλέπω τόση απαισιοδοξία για το νέο έτος.

Εγώ με την σειρά μου να ευχηθώ καλή χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα και αγάπη και ό,τι θέλει ας φέρει το 2010. Βαρέθηκα να περιμένω και να ελπίζω, δεν είμαι και από τους τύπους που σχεδιάζουν...

Και φυσικά τι καλύτερο για να ξεκινήσει η νέα χρονιά, από το να απολαύσουμε την Μαρία Κάλλας σε 2 εκπληκτικές ερμηνείες. Στο βίντεο, η άρια Oh don fatale από την όπερα Don Carlos του G. Verdi. άπο ρεσιτάλ της 16ης Μαρτίου στο Αμβούργο.

[translation: The Aria database]



[original video source]

Στο πικ-απ, παραμένουμε στις ερμηνείες της Μαρίας Κάλλας αυτή την φορά όμως μεταφερόμαστε στο Παρίσι στα 1963 όπου μεταξύ άλλων η Κάλλας ερμηνεύει την τελευταία άρια από την Madama Butterfly του G. Puccini, Con onor muore (να πεθαίνεις με τιμή). H μικρή γιαπωνέζα Cio-Cio San (Madama Butterfly) έχει πέσει θύμα της ευπιστίας της και του Έρωτα. Ο άντρας που αγαπά (άλλα την παντρεύτηκε για πλάκα) και που τόσο καρτερικά περιμένει χρόνια τώρα, επιστρέφει με την νέα του γυναίκα και απαιτεί η Butterfly να τους παραδώσει τον γιό που έχουν αποκτήσει μαζί. Χωρίς να έχει λόγο να ζήσει, η Butterfly αποχαιρετά το παιδί της και βάζει τέλος στην ζωή της με το ίδιο μαχαίρι που κάποτε είχε αυτοκτονήσει και ο πατέρας της.

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails