Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ, ΚΑΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ

[Πόστ με autoplay μουσική]

Για δεκαετίες ολόκληρες, οι ίδιοι, οι πατεράδες και οι παππούδες τους έκαψαν γή, αγόρασαν καμμένη γή ή καταπάτησαν γή...
και με την αρωγή Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών, Εργολάβων, της Πολεοδομίας, του Δασαρχείου και λοιπών Δημοσίων Υπηρεσιών...
και την ηθική αυτουργία των Κυβερνώντων που αδιακρίτως νομιμοποιούν αυθαίρετα κατά χιλιάδες πρίν από κάθε εκλογική αναμέτρηση,
μετέτρεψαν τα δάση της Αρτέμιδας, των Νυμφών και των Σατύρων στην χαρά της μπετονιέρας γεμίζοντας την Ανατολική Αττική με φρικτής αισθητικής τριώροφες "τούρτες" με πισίνα και ιδιωτικό παρεκκλήσιο.
Φυσικά χωρίς κανένα χωροταξικό σχέδιο, χωρίς καμία υποδομή (και ουσιαστική ποιότητα ζωής), μετατρέποντας παράλληλα τους θύλακες πρασίνου που είχαν απομείνει σε παράνομες χωματερές.

Και όταν κάποιοι εξίσου "έξυπνοι" και "μάγκες" με αυτούς θέλησαν να συνεχίσουν για άλλη μια χρονιά το έργο που οι ίδιοι ξεκίνησαν, τότε πανικόβλητοι θυμήθηκαν το δάσος που καίγεται και βγήκαν στα κανάλια ζητώντας προστασία και πυροσβεστικά οχήματα εκεί που θα έπρεπε από την αρχή να είχαν πάει οι μπουλντόζες. Επιπλέον δε, έχουν το θράσος να καταγγέλλουν την ανικανότητα του Κρατικού Μηχανισμού όταν η ίδια αυτή ανικανότητα τους επιτρέπει τόσα χρόνια να παρανομούν.

Όσο για τους Καταλληλότερους, για το Ιερό τοτέμ της Δημοκρατίας, και τους λοιπούς πολιτικούς που επισκέπτονται τις φλεγόμενες περιοχές απασχολώντας προσωπικό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για να μπορέσουν να κάνουν μερικές copy-paste δηλώσεις, αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν, γιατί δεν ενεργοποιούν το στρατό από κομματόσκυλα που έχουν (για να κολλούν αφίσες και να κάνουν τραμπουκισμούς στις συνελεύσεις των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ), για να βοηθήσουν το έργο της πυρόσβεσης στις πληγείσες περιοχές?

Τώρα το μόνο που απομένει είναι να προκηρυχθούν εκλογές για να μου έρθει το deja vu να με αποτελειώσει...

Στο πικ-απ δίπλα ακούτε το κομμάτι "Prematurely Air-Conditioned Supermarket" από την όπερα του Philip Glass, Einstein on the beach. Κι αυτό, διότι όπως και στην όπερα έτσι και στην ζωή τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα δεν είναι ποτέ τυχαία.

Ελπίζω να έχουμε μια καλή βδομάδα χωρίς άλλες απώλειες, και να βάλουμε κάποια στιγμή μυαλό.

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails