Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (Karnavali edition).






Patricia Racette and Nathan Gunn (γιατί οι κόντρα τενόροι μπορεί να έχουν τις καλύτερες φωνές, όμως οι βαρύτονοι έχουν τα καλύτερα κορμιά χαχαχα, thanks Parsi που μας τον έμαθες τον κύριο)


για τους πρωτάρηδες στην όπερα (the V. update)



Γειά σας άτομα.
Όπως και στο κρεβάτι, έτσι και με την εξεταστική όταν όλοι οι υπόλοιποι τελειώνουν εγώ ακόμα συνεχίζω μόνος μου (συχνά δε, έχω ξεκινήσει και μόνος μου), τι κακό κι αυτό...Ούφ τέλος πάντων ας μην γκρινιάζω πάλι. Άλλωστε τα μαθήματα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Γιαυτό το λόγο, είπα να σας αφήσω ένα δωράκι μιας κι εγώ θα πήζω στο διάβασμα μέχρι τις 12 του μηνού (πάλι γελάνε κάποιοι στη γαλαρία και θα θυμώσω).
Μια βραδιά στην όπερα λοιπόν, για γέλια και για κλάματα. Κάτι το τράκ, κάτι που μας πήραν τα χρόνια, κάτι που δεν το είχαμε ποτέ έ, με τούτα και με εκείνα η αποτυχία είναι σίγουρη όπως και το ακατάσχετο γέλιο.
Απολαύστε λοιπόν μοναδικές στα χρονικά ερμηνείες, όπως της κατέγραψε η τεχνολογία και τις διέγραψε η μνήμη. Τα παρακάτω διαμάντια*** που φυσικά και πρέπει να ακούσετε (λέμε τώρα) είναι μια προσφορά στους τρελούς Statler, Rowlf, Waldorf και The Schwedisch Chef ως ένας μικρός φόρος τιμής στον τραγουδιστή, και ως follow up ανάρτηση του "Είσαι λίγο χαμηλή γλυκιά μου".

Σας εύχομαι πραγματικά ένα υπέροχο 3ήμερο (όσο από αυτό έχει απομείνει), καλό μήνα, που ΘΑ έχουμε είμαι σίγουρος γι' αυτό.


Elinor Ross "Non mi dir" από τον Don Giovanni του Μότσαρτ ή αλλιώς οι κότες το έσκασαν!!!


11 Track 11.mp3

Tiziana Fabbricini ανελέητο γιουχάισμα στη Scala στην σκηνή τρέλας της Lucia di Lammermoor


07 Track 7.mp3



Olive Middleton "Casta Diva", από την Νόρμα του Bellini, και "Pace pace mio Dio", από την Forza del destino του Βέρντι.




19 Track 19.mp3




09 Track 9.mp3


Αλλά, επειδή τα διαμάντια του Μελοδράματος απαιτούν την αποκατάστασή τους, σας παραθέτω τις παραπάνω δολοφονημένες άριες όπως πραγματικά τους αξίζει να τις ερμηνεύουν (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω με τις ελάχιστες επί του θέματος γνώσεις μου).

Non mi dir Elizabeth Grummer 1961



Non mi dir Teresa Stich-Randall 1960



Spargi d'amaro
Joan Sutherland 1982 - μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων (έτσι για να έχει κάτι να λέει η Soula)


Casta Diva Maria Callas (γιατί δεν υπήρξε καμία καλύτερη στο ρόλο στους αιώνες)


Pace pace mio Dio Shirley Verrett 1989 (αφιερωμένο εξαιρετικά)



***από την εκπομπή του Κωσμά Βίδου, "Οπερα έδει δείξε" που παιζόταν κάποτε στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και πολύ μας λείπει (τώρα φαντάσου η εκπομπή να έχει ξεκινήσει πάλι κι εγώ να μην το έχω πάρει χαμπάρι, πόσο ρόμπα θα γίνω...ξανά).

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails