Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

VENI, VIDI, VICI

Τι είδαμε και τι θα δούμε λοιπόν αυτές τις μέρες…

Προ 2 εβδομάδων ξεκινήσαμε με την Πειραματική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 έργα Ελλήνων δημιουργών, και το Der Kaiser von Atlantis (λεπτομέρειες για το πλήρες πρόγραμμα και τους συντελεστές εδώ).
Δεν θα σας πώ ποια από τις 3 όπερες αντέξαμε με τον MrWintour να δούμε, και αυτό γιατί η εμπειρία ήταν κακή πέρα από κάθε προσδοκία…
Ένα εντελώς πρωτόλειο έργο με παιδαριώδες λιμπρέτο, μουσική χωρίς καμία έμπνευση και σκηνοθετική προσέγγιση σχολικής παράστασης.
Ως πότε θα μας δουλεύουν στην Πειραματική??? Πότε θα καταλάβουν ότι άλλο Πειραματισμός και άλλο Ερασιτεχνισμός??? Και δεν μπορεί να φταίει μόνο η κακή χρηματοδότηση. Η απουσία ενδιαφέροντος από τους συντελεστές, και διάθεσης και όρεξης δεν καλύπτεται από τα χρήματα. Το σταματώ εδώ γιατί θα αρχίσω να χώνω και δεν θέλω περισσότερο…
___________________________________________________________________________

Την Δευτέρα που μας πέρασε, παρακολούθησα την παράσταση «Λυσσασμένη Γάτα» από την Schaubühne. Νομίζω πως για την παράσταση μίλησε υπέροχα ο Oblivion παραθέτοντας φωτογραφίες λέξεις και συναισθήματα καθώς και ο antigonos και νομίζω αξίζει να περάσετε από τα μέρη τους να δείτε. Εγώ θα ήθελα να πώ πως μου έλειψε από την παράσταση αυτό το νοσηρό κλίμα του παρακμάζοντος Αμερικανικού Νότου στο οποίο αναφέρεται το έργο (αν και αυτή ήταν η σκηνοθετική γραμμή). Επίσης δεν με έπεισε απόλυτα το σκηνικό καθώς η οργάνωσή του με την είσοδο και έξοδο των ηθοποιών από πολλές μεριές (και όχι μόνο από την γυάλινη πρόσοψη) δεν βοηθούσε στην κατανόηση του χώρου εκτός και αν πρόθεση ήταν να δειχθεί ένα «διαλυμένο» αρχιτεκτονικό κέλυφος όπως «διαλυμένες» ήταν οι σχέσεις των μελών της οικογένειας. Ίσως πάλι να λέω και μαλακίες who knows…Όμως ο συμβολισμός του κλουβιού με το γύπα που περιμένει να κατασπαράξει τα θύματά του όπως τον αναφέρει ο antigonos ήταν ευφυέστατος (εγώ να πώ την αλήθεια δεν τον κατάλαβα όσο έβλεπα την παράσταση αλλά διαβάζοντας το, το βρήκα εξαιρετικό ως εύρημα).

Cat On a Hot Tin Roof-Λυσσασμένη Γάτα
Maggie and Brick argue in a scene from the Tennessee William's play. With Elizabeth Taylor as Maggie and Paul Newman as Brick. (1958)

___________________________________________________________________________
Σήμερα πάμε Επίδαυρο για να δούμε “Happy days”, που δεν μπορέσαμε να δούμε πέρυσι λόγω των καταστρεπτικών πυρκαγιών. Ελπίζω να είναι μια καλή παράσταση και ανυπομονώ πραγματικά να την δώ. Θα σας ενημερώσω ελπίζω σύντομα για τα όσα δώ.
___________________________________________________________________________

***Και για όσους άντεξαν να διαβάσουν μέχρι τώρα, να ανακοινώσω πως αύριο βράδυ κατά τις 10:30 θα κάνουμε 2η μπλογκο-συνάντηση στο σταθμό Κεραμικός του Μετρό, έξοδος προς Γκάζι, όχι Κωνσταντινουπόλεως. Φυσικά η συνάντηση δεν είναι μόνο για gay αγοράκια αλλά για όλους όσους θέλουν. Οι Alexis, Theia Dona, και Mr.Wintour ενημερώνονται πως το μάθημα είναι εργαστηριακό και μετρούν ήδη μιαν απουσία έκαστος οπότε 2η συνεχόμενη θα σημαίνει πως θα κοπούν και θα κάνουν το μάθημα ξανά του χρόνου χαχαχαχαχαχα (ναι η συνάντηση είναι Τ.Ε.Ι. για όποιον δεν κατάλαβε). Πολλά φιλιά σε όλους και ελπίζω να σας δούμε αύριο.


ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails