Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ...

...εκεί που έλεγα πως ξεμπέρδεψα με τα παιχνίδια, τσούπ να σου πρόσκληση από την Μαριλένα την οποία αγαπώ και δεν μπορώ να της αρνηθώ. Φυσικά, η καλή μου όταν με κάλεσε, είμαι σίγουρος πως δεν περίμενε το πόστ που θα ακολουθήσει το οποίο αποτελεί ωδή στο κακό γούστο και την καγκουριά. Οι κανόνες όπως μου τους μετέφερε η Μαριλένα είναι απλοί. "Διαλέγουμε ένα γνωστό τραγούδι και γράφουμε την παρωδία μας. Στη συνέχεια καλούμε 4 φίλους μας να παίξουν". Το τραγούδι που επέλεξα είναι το "ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ" από την ταινία "Κορίτσια στον ήλιο" (ναι αυτό με το "στάσου μύγδαλα").
Στίχοι: Γιώργος Παπαστεφάνου Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη
Ένα πρωινό η Παναγιά μου
θά 'ρθει να με βρει στην ακρογιαλιά.
Πέλαγο κρυφό τα όνειρά μου
κι έστειλες εσύ βάρκα με πανί.

Πόσο σ' αγαπώ κανείς δεν ξέρει
κι αν θα μ' αγαπάς, μικρό μου ταίρι
καλοκαιρινό, σ' αγαπώ.

Θα σταθείς ψηλά στο παραθύρι
πάνω στα μαλλιά άστρα του νοτιά.
Έχει η Παναγιά καραβοκύρη
να μας πάει μακριά, πέρα απ' τη στεριά.



Η παρωδία δεν είναι τωρινή αλλά φέρει το βάρος 25 περίπου χρόνων, και αποτελεί προϊόν συλλογικής προσπάθειας της οποίας το αποτέλεσμα είμαι σίγουρος πως μόνον εγώ που δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω θυμάμαι ακόμη. Σε όσους φανεί γνωστό, το πόνημα αυτό πρωτοεμφανίστηκε στο επίσημο μπλόγκ της Βλακέιας, και απετέλεσε το πρώτο μου σχόλιο σε ένα πόστ βλακώδους ποίησης.

Οπότε χωρίς άλλη καθυστέρηση, σας αφήνω στο πλέον "μυρωδάτο" πόστ έβερ!!!! Άντε καλή σας μέρα και καλή βδομάδα.

Ένα πρωινό, πήγα να χέσω μέσα στον κουβά, μες την γειτονιά, Πόσο βρώμαγε κανείς δεν ξέρει, ρώτα τον κουβά που υποφέρει, καλοκαιρινό ΧΕΣΙΜΟΟΟΟΟ!!!!!

Εεεεε, ναι οκ δεν είναι ολόκληρο το άσμα αλλά τόσο γράψαμε και σιγά μην έκανα και το υπόλοιπο. Λοιπόν, για να δούμε ποιους θα χώσω....χμ, καλώ λοιπόν τους: MAD (διότι πήγε με τον κουμπάρο), Basnia (επειδη θα με πεί γκαντέμη που μόλις άνοιξα χθές την τηλεόραση να δώ τον αγώνα φάγαμε το γκολάκι από μαλακία του Νικοπολίδη), Mad2luv (επειδή με έχωσε κι εκείνη σε παιχνίδι), Hifaistiwna (διότι νομίζω δεν τον έχω ξανακαλέσει σε παιχνίδι) και Τulipa (επειδή απείχε πολύ καιρό και είναι ώρα να στρωθεί πάλι στο μπλόγκινγκ χαχα).

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails