Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ / A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS
Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.

Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα 'συμβόλαιο συμβίωσης' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό 'συμβόλαιο' μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. They face it daily from their families, in their social lives and in the professional field.

But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel's back.

According to press reports, the greek government is preparing to introduce a domestic partnership 'contract' EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere 'contract' can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the greek Constitution, as well as european human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 european nations.

The aim of this intervention is to make sure that european institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals. What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.

This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent.

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION





artwork by Greek-gay lolita
_________________________________


Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αποτελεσματική ή όχι η κίνηση αυτή, είναι μια προσπάθεια να φωνάξουμε για κάτι που έπρεπε να είναι κοινός τόπος. ΓΙΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Δεν είμαστε καλύτεροι ούτε χειρότεροι από όλους τους άλλους ανθρώπους, ούτε ζητάμε να επιβάλουμε και να επιβληθούμε στην κοινωνία.Κάθε ένας από μας, δίνει όπως ΟΛΟΙ την δική του καθημερινή προσωπική μάχη άλλοτε με περισσότερη και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία. Και σε αυτό τον καθημερινό αγώνα θέλουμε την Πολιτεία αρωγό και όχι αντίπαλο.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους αποφάσισαν να κάνουν την ανάρτηση αυτή (δεν θέλω να αρχίσω να ονομάζω έναν έναν δεν έχει νόημα) και όσους αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν, παραθέτοντας τα επιχειρήματα και τις απόψεις τους. Ο μεταξύ μας διάλογος είναι ήδη ένα πρώτο κέρδος. Σε αυτή τη μικρή από πλευράς μας "μάχη" δεν υπάρχουν υποστηρικτές και "προδότες", και δεν θα ήθελα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να κατηγορηθεί κάποιος επειδή επέλεξε να απέχει.

Σας ευχαριστώ όλους για την καθημερινή μας επαφή μέσα από το "σπιτάκι" μου αυτό, να είσαστε όλοι καλά.

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails