Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

ΓΚΛΙΤΣΕΣ, ΤΑΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΑ MANGA.....


OK όταν έκανα το πόστ Golfo Version 2.3 Beta δεν το πήρε κανείς χαμπάρι. Όμως Golfo is back with a vengeance. Η τρόμερή ομάδα είναι έτοιμη να τα σπάσει ξανά οπως διαβάζω στην Ελευθεροτυπία και θα είμαι εκεί!!! (follow the παρακάτω link).






Το πόστ φυσικά δεν είναι διαφημιστικό (δεν τους ξέρω τους ανθρώπους) απλά είναι και γαμώ τις παραστάσεις. Το βιντεάκι δεν είναι και το καλύτερο αλλά μόνο αυτό βρήκα.

Καλά να περάσουμε όσοι πάμε.

ANOTHER POETRY DAY...


Βραδιά ποίησης έχω ξανακάνει (δες εδώ)πρίν λίγο καιρό. Άλλα δεν ήθελα να απογοητεύσω και το φίλο Fallen Angel οπότε θα κάνω μια μικρή ανάρτηση. Η έμπνευση για την επιλογή του ποιητή μου ήρθε από ένα σχόλιο που άφησα σε πόστ του Gordon gr (ναι το ξέρω πως το μυαλό μου είναι καμένο και κάνει περίεργους συνειρμούς...).

Ο ποιητής δεν είναι άλλος από τον Αυτοκράτορα Αδριανό, Publius Aelius Traianus Hadrianus (January 24, 76July 10, 138), για το βιογραφικό του οποίου μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

Γιατί τον Αδριανό???? Πάντα με γοήτευε ως προσωπικότητα "ελληνιστή" Αυτοκράτορα, και η αρχιτεκτονική της περιόδου του υπήρξε μια απο τις τελευταίες ενδιαφέρουσες του ρωμαϊκού κόσμου (εμείς στην Αθήνα έχουμε εξαιρετικά δείγματά της).
Επίσης όμως πάντα έβρισκα μια περίεργη έλξη στην ιστορία της σχέσης του με τον νεαρό Αντίνοο. Και δεν εννοώ το σεξουαλικό στοιχείο, αλλά λέγετε πως ο Αντίνοος υπήρξε σύντροφος του Αυτοκράτορα, όταν σε ένα ταξίδι τους στην Αίγυπτο ο Αδριανός έλαβε χρησμό πως μόνο η θυσία ενός αγαπημένου του προσώπου θα τον σώσει από βέβαιο θάνατο. Τότε ο νεαρός Αντίνοος έπεσε στο Νείλο και πνίγηκε για να σωθεί ο αγαπημένος του.
Ο απαρηγόρητος Αυτοκράτορας τον ανακήρυξε Θεό, ίδρυσε Ναούς και Μαντεία και Πόλεις στη μνήμη του φτάνοντας σε κάθε είδους "υπερβολή" για να τιμήσει το νεκρό εραστή του. Φυσικά εκείνη την εποχή όπως οι άνθρωποι δεν είχαν την ανάγκη να πιστέψουν σε ένα Θεό, έτσι δεν πίστευαν και σε μία αλήθεια, οπότε κυκλοφορούν πολλές παραλλαγές τόσο της γνωριμίας όσο και του θανάτου του Αντινόου (αν δεν βαρεθείτε να διαβάσετε τα λινκ έχουν ενδιαφέρον).

Τυχαία πριν λίγο καιρό είχα πέσει πάνω στο λίμα με το όνομά του στην Wikipedia όπου αναγραφόταν ένα ποίημα που θεωρείται γραμμένο από τον ίδιο. Το ποίημα γράφτηκε λίγο πρίν το θάνατό του και αν θα διαβάσετε το βιογραφικό του θα το νιώσετε απόλυτα.

Animula, vagula, blandula
Hospes comesque corporis
Quae nunc abibis in loca
Pallidula, rigida, nudula,
Nec, ut soles, dabis iocos...
P. Aelius Hadrianus Imp.
Little soul, roamer and charmer
Body's guest and companion
Who soon will depart to places
Darkish, chilly and misty
An end to all your jokes...
__________________________________________________________

Fallen, το πόστ είναι βιαστικό στο είπα αλλά δεν μπορώ κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Μάκια.

Δύσκολοι έρωτες στους «Πρωταγωνιστές»

«Οι διαφορετικοί στον έρωτα μπορεί να εκφράσουν καλύτερα τον καθ' αυτό έρωτα», λέει ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος στον Σταύρο Θεοδωράκη, που τον συναντά στη Θεσσαλονίκη.

Μία κυρία των Αθηνών εξομολογείται στον δημοσιογράφο τον παράφορο έρωτά της για έναν σταρ του κινηματογράφου, όταν αυτή ήταν 15 ετών κι εκείνος 48. Πώς εξελίχθηκε αυτός ο έρωτας; Πώς έζησε αυτή η γυναίκα την έντονη ερωτική ζωή του ηθοποιού; Οι απαντήσεις, όπως και η αποκάλυψη της ταυτότητας του ζευγαριού θα γίνει στη διάρκεια της εκπομπής.

Στην ίδια εκπομπή θα προβληθεί η ζωή της Σόνιας Κ., μιας γυναίκας 24 χρόνων, που έχει δουλέψει βοηθός σκηνοθέτη στην τηλεόραση. Η Σόνια είναι ομοφυλόφιλη, το έχει πει στους γονείς της και ξεναγεί τους τηλεθεατές στον κόσμο των λεσβιών, προβάλλοντας τις απόψεις τους για τη ζωή και τους άντρες.

Δεν ξέρω αν η εκπομπή αξίζει ή όχι. Θα προσπαθήσω να την δώ. Βέβαια για την ανδρική ομοφυλοφιλία θα μιλήσει όμορφα, ποιητικά ο Ντίνος Χριστιανόπουλος ενώ για την γυναικεία ομοφυλοφιλία θα δούμε (όπως κόζαρα το τρέιλερ) και την καθημερινή ζωή των γυναικών, θα τις δούμε αγκαλιά ή πιασμένες χέρι χέρι κάτι που προφανώς θα σοκάρε τρελά την ελληνική οικογένεια αν το έβλεπε με δύο άντρες...Anyway, ας μην προτρέχω θα δώ και θα σας πώ.

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails